Aleksandar Vučić: “Dodika treba dotući!”

Ono što je Dodika definitivno dotuklo proteklog vikenda jeste saznanje da Vučić ne da nije ravnodušan prema njemu, već da je čvrsto odlučio da od njega napravi bivšeg političara, a vjerovatno i bivšeg multimilionera

0 Dodik-u-BG
Veliki trud i nastojanja Milorada Dodika, predsjednika RS-a, da se u posljednjih desetak dana približi Aleksandru Vučiću i izgladi odnose s njim, bila su potpuno jalova. Vučić ni jednog trenutka nije bio raspoložen da proćaska sa liderom SNSD-a, a još manje da “poradi” na njihovom prijateljstvu.

“Vučić i njegov najuži tim u posljednjih godinu i više dana Dodika drže u stanju čekanja. Umjesto da nam kažu uradite to i to, pa ćemo da razgovaramo, oni ga stalno drže u čekaonici, što Dodika prilično nervira”, kaže za naš list izvor iz vrha SNSD-a.

Ono što je Dodika definitivno dotuklo proteklog vikenda jeste saznanje da Vučić ne da nije ravnodušan prema njemu, već da je čvrsto odlučio da od njega napravi bivšeg političara, a vjerovatno i bivšeg multimilionera. U tom cilju Vučić daje punu podršku nekolicini medijskih kuća u RS-u i Srbiji, ali i nevladinih organizacija, koji su “dobili u zadatak” da svim sredstvima udare na Dodika. Najjači medijski udar na Dodika, prema Vučićevoj procjeni, treba izvršiti na proljeće 2014. godine, kada se zahukta predizborna kampanja u RS-u. Tada će medijima biti dostavljena opsežna dokumentacija na koji način je aktuelni predsjednik RS-a stekao enormno bogastvo kako u Srbiji tako i u Republici Srpskoj.

Do tada će u Beogradu Milorad Dodik biti uglavnom u medijskoj izolaciji. Mediji koji su pod uticajem lidera naprednjaka, a njih je u Beogradu velika većina, ignorisaće Dodikovo pojavljivanje u Beogradu. Bilo kakava njegova medijska promocija ili intervjui biće strogo cenzurisani.

SB/M.D.

Facebook komentari

komentara

Reaguj na ovaj članak