Napadi na našeg urednika: Etiketiranja patriota u režiji beogradske škole

Prvo se želi izjednačiti dželat i žrtva, a zatim se taj dželat stavlja u drugi plan, a žrtva se penje na nivo jedinog krivca i problema. Plan je jasan, a namjere su očite.

0 1238130_10152196493631912_1624701801_n
Da iza protesta stoje elementi kojima smeta država Bosna i Hercegovina svakim danom je sve jasnije. Zbog toga se cjela priča oko protesta podjelila na dvije skupine. Jednu, koju čine obični građani koji su izmanipulirani, jer iako žive loše i „preko glave” im je korumpiranih političara, ipak im je stalo do države BiH i protiv su rušenja i paljenja njene imovine a naročito simbola državnosti kao što je zgrada Predsjedništva. Druga skupina su tkz. organizatori protesta, plenuma i javni promotori istih. Da među njima stranih medijskih agenata, sumnjivih lica, sa sumnjivim biografijama, imenima i akcentima svima, ko je bar jedan dan učestvovao u protestima i sastancima, je postalo jasno. Za to je dobar primjer i poljska novinarka Paulina Janusz, koja je u službi razbijanja države BiH angažovana u bestijalnim napadima na sve one patriote koji ukazuju na pozadinu protesta.

Ismijavanje Srebrenice

U svojoj analizi pod nazivom „Nacionalizmom protiv gladnog stomaka”, objavljenoj na bosanskom i engleskom jeziku ova Poljakinja pokušava se obračunati sa svim snagama koji štite državu BiH. Kao pandam njima, Paulina Janusz stavlja rušitelje države iz Republike Srpske, s ciljem povlačenja znaka jednakosti između žrtve i dželata. No, ova novinarka se ne zaustavlja na tome. U svom tekstu oštricu i težište stavlja na Bošnjake, Bakira Izetbegovića, Sadika Ahmetovića, srebrenička udruženja i na perfidan način ismijava njihovu borbu , pa čak i žrtvu koju su podnijeli Srebreničani.

Napadi na Alispahića i Mehonića

0 0 AlmirMehonjic0 0 FatmirAlispahic
Posebno poglavlje u tekstu posvećuje dvojici bošnjačkih novinara i publicista Fatmiru Alispahiću i Almiru Mehoniću, uredniku magazina Diwan. Odnosno, njihovim tekstovima koje citira, a u kojima su razobličene namjere i stvarni ciljevi organizatora paljenja i rušenja države. Naravno, ne zaobilazi se u toj analizi ni magazin Saff , dok se kao pandam bošnjačkoj strani sasvim neuvjerljivo, sporadično i u drugom djelu teksta pokušava relativizirati srpska strana.

Dakle, prvo se želi izjednačiti dželat i žrtva, a zatim se taj dželat stavlja u drugi plan, a žrtva se penje na nivo jedinoog krivca i problema. Plan je jasan, a namjere su očite.

Ko je Paulina Janusz?

No, ko je zaista novinarka Paulina Janusz, autorka sporne analize, očito napisane i prevedene za nekoga ko radi na rušenju BiH?

Ona se predstavlja kao poljska novinarka sa sarajevskom adresom. Ona je u Rimu studirala srpsku književnost i srpski jezik. Nakon toga, preselila se prvo u Zagreb, pa u Beograd i na kraju Sarajevo u kojem boravi od marta 2013. godine, što se očito poklapa sa početkom kampanje zbunjivanja Bošnjaka uoči Popisa i planom da se smanji broj Bošnjaka tako što će se oni izjašnjavati kao Bosanci i Hercegovci.

To što nije bila ni „mjesec” dana stanovnik (ne i državljanin) BiH nije joj smetalo da se izjašnjava kao Bosanka i Hercegovka i tako nastupa u javnosti. Naravno, samo sa jednim ciljem, zbunjivanja Bošnjaka. Sasvim je jasno da je Paulina Janusz i došla u BiH, odnosno Sarajevo, samo sa tim ciljem, a fotografija kao ilustracija ovog teksta je dokaz tome.

Ipak, kada se nije uspjelo sa planom oko Popisa (ili barem se nije u potpunosti uspjelo), ova Poljakinja je angažovana na drugim poslovima. Analiza i napadi na pojedine bošnjačke ličnoosti, udruženja i medije, najbolje govore o tome ko vrijedi u Bošnjaka i ko smeta rušiteljima Bosne.

Saff / Bošnjaci.net

Facebook komentari

komentara

5 komentara na ovaj članak. Slobodno se pridružite razgovoru.

 1. zmajbih 23.02.2014 u 09:31 - Reply

  Odmah taj smrad treba najuriti usranom motkom iz BISER BOSNE da joj nikad vise na um ne padne da kroci nogom na tlo BISER BOSNEi da ne zagadjuje svojim smradom ljepotu i dobrotu koju bi mnogi pozeljeli pa iz zavidnosti sto nemaju hoce da to uniste. To je pogan bjelosvjetska zatrovana svim mogucim otrovima..:(((
  E ne moze to tako, ima NEKO ko cuva BISER BOSNU i sve one koji je nose u srcu i dusi…
  Napolje iz Bosne usrane duse zagadjene svim mogucim bacilima, BISER BOSNA ima nepobjediv imuni sistem i NEPOBJEDIVOG CUVARA koji gospodari svime sto je stvorio…..

 2. Adnan Alien 23.02.2014 u 15:59 - Reply

  Logicno je ocekivati da ce se u opravdane proteste protiv ropstva infiltrirati razni.
  Ja sam vec upozorio vodece, uticajne protestore da po svaku cijenu uklanjaju one na “specijalnom zadatku”. jedini zatatak je vracanje SLOBODE porobljenom narodu Republike Bosne i Hercegovine. Vidim da vas ima mnogo koji ste spremni da branite Izetbegovica, Tihica, Lagumdziju, Radoncica…citavu kliku koja vodi raspadu BiH i nestanku Bosnjaka.
  Kako mozete braniti BiH i Bosnjake braneci citavu kliku koja je do ovoga dovela?
  Nije daytonska “biH” i njen dio Begovat Izetbegovica vrijedan jednog bosnjackog zivota.

 3. Adnan Alien 23.02.2014 u 16:21 - Reply

  Gdje su oni koji su branili BiH i Boshnjake dok se ova kamarila dogovarala sa cetnicima i ustashima o podjeli Republike BiH.
  Kako vas nije sramota tvrditi da branite drzavu BiH, kad Krmska nosi status Republike a BiH je Federacija ustasha i balija?

Reaguj na ovaj članak