Home VIDEO|Nikolić hoće da ruši Bosnu a streca na petarde

VIDEO|Nikolić hoće da ruši Bosnu a streca na petarde

Gazimestan – Govor predsjednika Srbije Tomislava Nikolića pred Spomenikom palim srpskim junacima na Gazimestanu, prekinut je zbog uvredljivog skandiranja. U jednom momentu su poletjeli i neki sitni predmeti prema Nikoliću, da bi bila bačena i petarda iza njegovih leđa i vidno uplašila predsjednika Nikolića koji, inače, ima titulu četničkog vojvode. Postavlja se logično pitanje, kako to ovaj vojvoda koji se plaši i petardi misli da Bosna nema budućnost? Nikoliću Bosnu nećemo braniti petardama.

Veća grupa mladih desničara prekinula je govor predsjednika Srbije uzvicima “Izdali ste Kosovo”, “Tomo šiptaru”, “Vuline šiptaru”. Istovremeno, druga grupa građana aplaudirala je predsedniku uz povike “Živeo Tomislav Nikolić”, “Živela Srbija”.

Nikolić je u više navrata pokušao da smiri situaciju riječima “Svi smo mi Srbi”. Govor je prekinut, a policija nije intervenisala.

Nikolić nakon polaganja vijenca na spomen obilježje kosovskim junacima na Gazimestanu poručio da će Srbija i dalje nastaviti da se bori za svoju svetu zemlju i pregovarati sa svima, dok su mu ekstremne grupe zviždale i dobacivale te je Nikolić u jednom trenutku završio govor.

Predsjednik Srbije je poručio onima koji su zviždali i dovikivali mu da je izdajnik da su se 1389. godine posvađani srpski velikaši tu okupili kako bi se zajedno borili protiv silnog Osmanskoj carstva.

On je pripadnike tih grupa, među kojima su se mogla vidjeti obilježja Obraza i drugih organizacija, poručio da su bezumnici i da tako samo pokazuju kako se još uvek na Kosovu međusobno svađamo.

“Da su tako zviždali Lazaru kada ih je pozvao u boj, vi danas ne biste imali gde da dođete”, rekao je Nikolić.

“Samo da ne dozvolimo da bude više sahranjenih kosovskih junaka, nego živih na Kosovu” istakao je Nikolić.

Nikolić je pre toga u svom govoru rekao da se danas na tom prostoru žive komšije Albanci koji tu grade kuće i obrađuju imanje i poželioo im sreću, ali i poručio da treba da znaju da grade na srpskoj zemlji.

“Sve što izgrade neka im ostane za večito, ali da znaju da grade na srpskoj zemlji”, naglasio je Nikolić.

On je takođe poručio onima koji su zviždali i bacali sitne predmete ka govornici rekao da će sutra kada ih djeca budu pitala šta su radili, reći da su nazivali izdajnicima one koji su pokušavali da pomognu i da će ih zato biti sramota.

“Vi ćete najbolje da spasavate Kosovo i Metohiju? Izvikaćete se i onda otići kući”, rekao je Nikolić.

On je govor završio obraćanjem Amfilohiju, rekavši da im oprašta jer sve su to srpska deca.